" Ανοίγουν μια μια οι Αστροπύλες "

Μια μυστηριώδης γιγάντια σπείρα φωτός γύρω από μια μαύρη τρύπα, που εμφανίστηκε στον ουρανό πάνω από τη Νορβηγία τα ξημερώματα της Τετάρτης έχει αφήσει άναυδους τους εμπειρογνώμονες.
Χιλιάδες κυριευμένοι με δέος Νορβηγοί βομβάρδισαν το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο για να ρωτήσουν τι θα μπορούσε να είναι αυτό το απίστευτο φως, το οποίο ήταν ορατό τα ξημερώματα στον ουρανό από εκατοντάδες χιλιόμετρα.
Οι θεωρίες που ακούγονται πολλές: αποτυχία εκτόξευσης ρωσικών πυραύλων, μετεωρίτης βολίδα, πρωτοφανές βόρειο σέλας, μαύρη τρύπα, αστροπύλη, σκουληκότρυπα, ακόμη και εξωγήινη δραστηριότητα.
Όλοι οι μάρτυρες του φαινομένου στη Νορβηγία περιέγραψαν ότι είδαν μια περιστρεφόμενη σπείρα λευκού φωτός, επικεντρωμένη γύρω από ένα λαμπρό αστέρι σαν φεγγάρι. Μια μπλε "κυματιστή ουρά" φάνηκε να κρατάει τη σπείρα σαν άγκυρα στη γη, πριν το φως εκραγεί σε έναν περιστρεφόμενο δακτύλιο λευκής φωτιάς.
Το φαινόμενο διήρκεσε για δύο λεπτά, και η θέαση του αναφέρθηκε από το Finnmark στο βορρά μέχρι το Trondelag στο νότο.
Ο Erik Tandberg, του Νορβηγικού Διαστημικού Κέντρου, είπε ότι έμεινε "εντελώς έκπληκτος" από τη σπείρα.
Συμφώνησε με πολλούς άλλους επιστήμονες ότι το μοτίβο της σπείρας θα μπορούσε να είχε προκληθεί από έναν ρωσικό πύραυλο - κάτι που οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν έντονα αρνηθεί.
Οι αστρονόμος Roed Ødegaard ανέφερε στον VG Nett ότι δεν έχει ξαναδεί ποτέ κάτι παρόμοιο. "Η πρώτη σκέψη ήταν ότι επρόκειτο για μετεωρίτη βολίδα, αλλά το φαινόμενο διήρκεσε πάρα πολύ χρόνο. Μπορεί να ήταν δοκιμή πυραύλου από τη Ρωσία, αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι είναι η απάντηση στο φαινόμενο."
Ο Έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας στο Τρόμσο υποστήριξε ότι το φαινόμενο κράτησε δύο λεπτά, αλλά παραδέχθηκε ότι ήταν πολύς χρόνος για να είναι αστρικό φαινόμενο.
Σύμφωνα με το NRK και το Arkhangelsk Radio εστάλη μια προειδοποίηση για πολλές εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Λευκή Θάλασσα κατά την περίοδο 7 Δεκεμβρίου έως και 10 Δεκεμβρίου. Ωστόσο μια ανώνυμη πηγή στο βόρειο στόλο ανέφερε στα νορβηγικά μέσα ειδήσεων ότι δεν είχαν καμία πληροφορία για το περιστατικό. Ο Ακόλουθος Τύπου στη πρεσβεία της Ρωσίας στο Όσλο Βλαντιμίρ Isupov ανέφερε ότι δεν μπορούσε να εξηγήσει το φαινόμενο επάνω από τη Βόρεια Νορβηγία.

0 Responses to “" Ανοίγουν μια μια οι Αστροπύλες "”

Δημοσίευση σχολίου

All Rights Reserved X-ypnakos |